Orta ve yüksek binalar için tasarlanmıştır. 2,5 m/s'ye ye kadar hızlara sahiptir ve değişik bina düzenlerinde Konutlarda 240 kg' dan 1000 kg'a kadar insan taşımak için kullanılırlar, Konut dışı (otel, hastane,iş merkezi) 630 kg' dan 1600 kg'a kadar insan ve/veya yük taşımak amaçlı olarak tasarlanan asansörlerdir. 3 ila 21 kişilik kapasiteye kadar yapılabilen insan asansörlerinin anlık ikmal hızları da binanın yüksekliğine göre değişken bir şekilde 0,40 m/sn ile 2.5 m/sn hızları arasında değişebilir.
Bu tip asansörler, binaların projelendirmesi aşamasında yapılan trafik hesaplarına ve avan projelerine uygun olarak üretilip yerlerine monte edilir. 4 kişiden 21 kişiye kadar kapasiteye sahip yapılabilen şahıs asansörlerinin hızları, binanın yüksekliğine göre değişken bir şekilde 0,63 m/sn 2.5 m/sn' ye kadar çıkar.
Projelendirme safhasından imalat ve montaj aşamasının sonuna kadar tüm kademeler, uzman ekiplerimiz tarafından kontrol edilerek, son kullanıcıya en uygun hale getirilir.
Yük asansörleri Elektrikli yada Hidrolik Sistem çeşitlerinde bulunabilmektedir. Configurasyon olarak otomatik kapılı veya sürgülü olabilmekte ve kapasitesi 630 kg ile 3200 kg arasındadır.
Hidrolik Asansörler: 5 kata kadar olan binalar için tasarlanmıştır. Hidrolik tahrik minimum yer kullanır ve esnek bir sistem olduğundan uygun herhangi bir yere yerleştirilebilir. (Özellikle asansör kuyusunun tabanından 15 m mesafeye kadar.) Her iki özellik de mevcut binalardaki tesisatlar için yararlıdır.
Elektrikli tahrikler daha fazla trafiği kaldırabilir. Biraz daha hızlı olduklarından 4 katın üzerindeki binalarda tercih edilmektedir. Ayrıca, nispeten enerji tasarrufu sağlarlar. Hem alçak, hem de orta yükseklikteki binalar için uygundur.
Kaldırma işi, hidrolik sıvısını, kabini doğrudan veya dolaylı olarak etkileyen bir kaldırıcıya sevk eden ve elektrikle tahrik edilen bir pompa vasıtasıyla gerçekleşen asansörlerdir.
Bu asansörlerde aşağı yön hareketi kabinin kendi ağırlığı ile gerçekleşmektedir.Hidrolik asansörlerde makine dairesi genel olarak, ilk durak seviyesinde bulunur. Burada bir yağ kazanı ve bunun üzerinde hidrolik makinesi (düzeneği), kumanda panosu ve hidrolik sıvısının içinden geçtiği hortumlar bulunmaktadır.
Hidrolik asansörler genellikle; Konutlarda, villa ve evlerde, tadilat gören binalarda; bina statiğine ek yük getirilmesinin istenmediği durumlarda(örneğin eski eser tadilatı), fabrikalarda, alış veriş merkezlerinde panoramik olarak kullanılırlar. Esas olarak oteller, bakım evleri, bürolar ve apartmanlar gibi yeni inşa edilmiş veya mevcut alçak binalar için uygundur ve orta düzeyde yolcu akışı için idealdir
Yemek veya mutfak asansörü (monşarj) olarakta bilinen bu ürünlerimiz sayesinde, her katta mutfak yapmaya veya merdivenlerden yemek taşımaya artık ihtiyacınız yok.
Hafif, modüler, kendi kendini taşıyabilen, makine dairesi gerektirmeyen kompakt ürünler...
Bu ürün ile ilgili bilgiler hazırlanmaktadır... Lütfen takip ediniz...
Hasta taşımak için tasarlanmış bu asansörler hastaların sarsıntı olmaksızın fiziksel ve pisikolojik durumlarına etkide bulunmayacak şekilde conforlu ön planda tutularak imal edilmektedir. 1600 kg, 2000 kg ve 2500 kg’ a kadar taşıma kapasitesine ve 0-0,40 m/s’ den 3 m/s ye kadar hızlara sahip çeşitleri imal edilebilmektedir.
Frekans kontrollü kademesiz hız sistemleri sayesinde, hassas kat seviyesi ayarı ile tekerlekli sandalye, sedye gibi araçlar ile giriş çıkış yapılırken takılma riski minimuma indirilmiştir.
Sedye çarpma seviyesine konulan çarpma kirişleri kabinde oluşan çarpma sırasında hastaya ve kabine verebilecek zararları kaldıracak şekilde dizayn edilir.Hijyenik şartlara dikkat edilmesi gereken sedye asansörlerinde paslanmaz çelik kabin içi kaplamaları, antibakteriyel taban malzemeleri seçilir. Tam otomatik kapılı ve frekans kontrollü çözümler dışında, çift hızlı yarım otomatik kapılı asansörlerimiz de bazı hastaneler de yeterli olabilmektedir.
Daha çok AVM ve büyük plaza gibi yapılarda kullanılırlar. (Daha geniş bilgi hazırlık aşamasındadır. Lütfen takip ediniz...)